Mission completed - Jesper fick sin första lax


Jesper som är på besök hade aldrig, tills igår fångat någon lax eller havsöring. Igår landade han sin första havsöring, det vart dessutom sex blankingar till.

Dock så saknaden han en art och det var laxen. är vi kom ner till Luleälven på morgonen så stod rutinerade Geir Larsen på sträckan och fiskade. Efter femte kastet så gick hans spötopp av!

Dagens fiske var trögt. Det började bra med att Jesper tog två öringar ganska snabbt och jag en liten lax på 53 cm. Då tänkte jag att det skulle bli en sån där magisk fiskedag som Lule älv i bland bjuder på.
Efter dom första fiskarna så hände det inte mycket, fisket vart rätt så dramalöst. Bosse Bäcklund kom ner och fiskade en liten stund, en liten öring vart det för han.

När vi hade två timmar kvar av fisket så gick vi ner till den nedre delen av sträckan. Nu började det hända saker. Jag tappade snabbt tre fiskar och landade efter ca 40 minuter en laxhane på 3.5 kg.

När det var ca 30 minuter kvar av dagens fiske så slog hände det äntligen. Jesper fick på en lax efter lite hjälp med håvningen så kom laxhanen upp. Den fotograferades, vägdes och mättes snabb, 3.9 kg fördelat över 78 cm.

Hans pitbull tik Minja ville nog inte att husse skulle släppa tillbaka "maten". Hon stog på sidan och såg fundersam ut medans Jesper returnerade laxhanen till Luleälvens kalla vatten.

Lite typisk, även idag så förlorade jag mot Jesper. Han vann dagen med totalt 3-2 fiskar.

MVH Robert Westin

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge