Trevlig avslutning på fiskecampen Sandbakken Havfiske

Idag var min sista guidedag för denna gång på fiskecampen Sandbakken Havfiske. Jag  lyckade med att ta min första kveite över10 kg på Sandbakken. Man skulle kunna säga att det var på målfoto. :-)

Totalt har fisket varit bra, om än varierande. Vi har haft allt från riktigt dåliga dagar till kanon bra havsfiske samt en del "normala" dagar.

När man håller på att fiska in sig i ett området så är det alltid spännande att hitta spots som levererar bra havsfiske så ofta som möjligt.

Solberggrynnan, Storegrynnan, Dyröysundet och Tranöebtn har varit hyfsat säkra kort. Men som vanligt så är fiske och fiske och dom har inte levererat alla dagar.

Bästa sejfisket hade vi i Dyröysundet där vi landade flera över 5 kg med en top på 9.7 kg.

Stabilaste torskfisket var på Solberggrynnan, "Tysken" och på Storegrynnan men de största tog vi i Reisfjorden, nära campen.

Tranöebtn är ett bra hälleflundra ställe med totalt 17 st landade där största på 20 kg fick syna båtens botten.

Samma dag tog den engelska gruppen en havskatt på 9.35 kg.

En glad överaskning var just havskattfisket. Det var relativ enkelt att hitta kisse där "Tysken" (syd om Kumariskjäret) Dyröysundet och Nordneset gav fisk.

Campvärden Kristian berättade att en gäst på campen landade en fläckig havskatt som drog vågen till 17 kg i Nordneset vilket är camprekordet för havskatt.

Området är helt klart ett spännande område för stor-sej, camprekordet är strax över 20 kg, mindre än två kilo från världrekordet.

Jag ser redan fram till nästa havsfiskeresa till Sandbakken. I morgon blir det hemfärd och laxfiske i Luleälven under några dagar.

MVH Robert Westin

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge