Massa fisk men trögfiskat på Sandbakken

(Andreas med en sej på 4.2 kg)

Nu är fisket riktigt svårt på Sandbakken. När vi har fiskat med små drag som tex Stingsilden (60-100 gram), små joggar (60-100 gram), skeddraget Storlaksen (45 gram) eller sillhäcklor samt räka på krokarna då har vi fått fisk.

Jag har sett stora stim på ekolodet, framför allt på gynnorna Solberggrunnen, Storegrunnen, Lassegrunnen och "Tysken" men inte fått någon fisk att bita, så nog finns det bra med fisk här. Vid dessa grynnor är det bra med aktivitet, sejen jagar upp sill till ytan och måsfåglarna tar chansen, men ändå är det svårfiskat. Personligen så tycker jag att det är rätt så intressant.

Det är tydligt att då fiskarna inte är "på taget" så måste man fiska med små drag/pilkar/jiggar samt extra lukt för att locka dom till hugg.

Idag har vi kanonfint väder. I kväll så skall jag ut på ett hälleflundra pass. Det blir mitt första riktade pass här i Sandbakken. Reisfjorden (4 minuter från campen) har en del intressanta grynnor med fina sandtoppar som också håller bra med småsej och sill.

MVH Robert Westin

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge