Kraftig hälleflundra idag, 64 kg

NordNatur och Mieko Fishing genomför just nu en gemensam öppen fiskeresa till Saltströmmen, fokus är hälleflundra. Deltagarna som kommer från hela Sverige anlände igår fiskecampen Arctic Seasport.

Vi började med en genomgång om hälleflundrafisket i Saltströmmen. Efter det så visade S-O Larsson från Mieko Fishing beten och hur han tacklar jiggarna. Efter S-Os genomgång så berättade campvärden Torfinn om Arctic Seasport.

Många var laddade att sätta igång sitt fiske så vi tacklade upp spöna och körde till Valnesfjorden. Första fiskepasset gav 3 st små hälleflundror, största på 82 cm.

Idag så for vi och testade en hot spot som brukar vara het. Men efter någon timmes fisket så åkte vi vidare till nästa ställe. På första nedsläppet sög det tag rejält i Emil Deaks jigg och campen satte igång. Ca 30 minuter senare landade vi en kraftig hälleflundra på 64 kg fördelat på 167 cm.

Staffan, som fick 2 hälleflundror under första fiskepasset igår, passade på att ta en till hälleflundra på 90 cm samt en stor havskatt på 11 kg.

Nu är det ett kvällpass kvar samt hela morgondagen.

Kommentarer

Huskatt sa…
Shit ! Den största fisk jag någonsin sett!
Huskatt: Visst är hälleflundran mäktig!? :-)

MVH Robert W
fredrik carlsson sa…
det var inga små fiskar precis najs som fan ^^

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge