Kort rapport från Sandbakken Havfiske

Idag har en grupp från England och en stor grupp från Sverige åkt hem. Nu inväntar jag två nya grupper från Sverige och en till från England till Sandbakken Havfiske.

Den svenska gruppen som har åkt hem hade ett riktigt bra havsfiske deras sista dag med mer än 250 kg fisk under sista fiskepasset. Stormjiggarna dominerade fångsterna på stor fisk i vår båt. Vädret var dåligt, men det gjorde inget efter som att fisket var bra.

Största fisken var en tork somn vägde 8.5 kg. Men det anmärkningvärda var att vi hittade stora stim med sej och torsk från 3 kg till 8.5 kg vilket gjorde att vi fick mycket med fin fisk under sista fiskepasset.

Själv så tappade jag en riktigt fin sej som gjorde en 30 meters rusning i full fart rakt ner. Det känndes som ett personbästa. *suck*

Christian fick på en liten sej, under tiden han vevade upp den så smackade det på en stor hälleflundra. Den gick och gick. Sedan gick den lite mera! Christian berättade att han hade ingen kontroll över fisken alls. Helt klart hans största påslag någonsin. Tillägas bör är att Christian driver fiskecampen Sandbakken Havfiske!

Även två små hälleflundror kom upp. Kul för Anders som fick ta sin första kveite, grattis!

I morgon guidar jag en grupp på två personer under två dagar. Sedan skall dom fiska själv här på Sandbakken resten av veckan.

MVH Robert Westin

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge