Seminarieserie om strömmande vatten

Sportfiskarna arrangerar en seminarieserie med temat vattenkraftshotet och hållbart nyttjande av strömmande vatten. Seminarierna hålls i Norrland på platser och tanken är att de ska belysa de senaste årens debatt inom vattenkraftsfrågan.

• Behövs mer vattenkraft för att till exempel reglera vindkraften eller är detta påstående dimridåer från kraftindustrin?
• Hur påverkar elcertifikaten den biologiska mångfalden i Sverige?
• Hur kan man utveckla hållbara näringar runt de strömmande vattnen och vad spelar sportfisketurismen för roll i den frågan?

Dessa och andra frågor kommer att diskuteras i Byske, Kalix, Arjeplog och Bollnäs. Första seminariet skedde i Näsåker den 24 september och var välbesökt av intresserade människor från myndigheter och ideella organisationer.

Föredragsserie:
1) Byske 11 november, 18.30 i Byske skola. Föredrag av Christer Borg och Greger Jonsson från Salmo Lapland.

2) Kalix 18 november, 18.30 på Kalix Naturbruksgymnasium. Föredrag av Christer Borg och Ingemar Kristell från välkända Tjuonajokk Camp.

3) Arjeplog 19 november, 18.30 på Silvermuseet. Föredrag av Christer Borg och Robert Westin, Arctic Fishing och styrelsemedlem i Sportfiskarna.

4) Bollnäs 9 december, Bollnäs Vattendagar, 19.00. Föredrag av Christer Borg och Martin Falklind, naturfilmare och debattglad chefredaktör för Fiskejournalen.

Inträde
Inträdet är gratis, dock tas en liten avgift runt 25 kronor ut för kaffe och fikabröd.

Bollnäs Vattendagar som är ett huvudarrangemang av Svenska Föreningen för Limnologi kostar 60:- för medlemmar i Sportfiskarna mot uppvisande av medlemskort.

Mer information
Christer Borg, christer@borgwondergear.se, 070-684 74 31
Robertt Westin, robert.westin@arcticfishing.se, 0730-477 451

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge