Rapport från senaste resan till Saltströmmen, Norge

(Johnny Berg med en tork som drog vågen till 12.5 kg.)

Torfinn rapporterade när vi kom att det landats 28 st hälleflundror senaste veckan på campen i Saltströmmen, Nordnorge. Även fina fiskar som ex torsk på 14.6 kg, sej över 15 kg, flera blekor som vägde 4-6 kg och makrill 9 hk till 1.1 kg och några hälleflundror strax över 16 kg. Dom större fiskarna hade tagits på mete med sill.

(Gänget och jag.)

Själv var jag på plats med ett kompisgäng, vi hade trögt fiske. När vi kom så vände vädret och vi fick kuling 3 av 4 dagar så vi kom inte ut till dom bra områdena. Fördelen med fiskecampens läge är att även när det blåser hårt så kommer man ut att fiska, så vi fiskade varje dag.

Vi landade 8 st hälleflundror och två fina torskar. Ena vägde drygt 12 kg och den andra just över 10 kg. Vi fick också sej, vittling, makrill och kolja. När vi tog oss ut till Valnesfjorden så hade kontakt med flera riktigt fina fiskar som inte ville komma upp till båten. Vi hade också flera hälleflundror som simmade efter jiggen upp till båten.

Stora stim med Vittling, småsej, sill och makrill var inne i fjorden vilket också kan ha påverkat fisket. Jag har märkt att när det finns för mycket med mat för dom större rovfiskarna så blir fisket knivigare. En gissning är att det blir svårare för hälleflundran att hitta en liten jigg blad massor med annan fisk.

Mesta och bästa fångsterna togs på "light tackle". Dvs mindre jiggar (12-15 cm) med 100 grams eller 150 grams jiggskalle.

Kul ändå att flera i gruppen fick landa sina första hälleflundror någonsin. Både Mattias (10.5 kg) och Johnny (12.5 kg) fick PB på torsk. Summa summarum hade vi en väldigt bra resa med många skratt, god mat och trevligt sällskap.

Länk till campen och fisket:
www.nordnatur.se/saltstrommen.php


Mvh Robert Westin

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge