Sorsele- och Storumans fiske stöttas ekonomisk av regeringen

Fiskeriverket får använda 275.000 kronor till fiskefrämjande åtgärder i Sorsele kommun. Detta framgår av ett beslut från Jordbruksdepartementet. Även Storuman får pengar, 175.000 kronor.

Pengarna, som är villkorsmedel, kommer att användas till åtgärder som genomförs av Sorsele- och Storuman Kommun under år 2009.

Åtgärdsprogrammet för Storuman innefattar även fortsatt återställning av flottledsrensade biflöden till reglerade sjömagasin i syfte att stärka fiskproduktionen i dessa.

Sedan år 2007 finns en samordnings tjänst för fiske inrättad inom Sorsele kommun. Tjänsten är inriktad mot att höja statusen på fisket i kommunen och därmed stärka fiskeprodukterna som tillhandahålls inom kommunen ("Åtgärdsprogram för fiske inom Sorsele kommun").

I år kommer särskilda informations insatser att genomföras som syftar till att utveckla fisket inom kommunen. Åtgärdprogrammet innefattar även olika typer av inventeringar av fiskfaunan liksom planläggning av dessa. Resultaten kan utgöra underlag för framtida beslut inom fiskevården.


Källa
: SVT Västerbotten

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge