Sammanfattning av vårfisket i Luleälv: 2007

Vårfisket i Luleälv gav lite blandad kompott med en god eftersmak. Den milda vintern och den abrupt avslutade våren hade stor betydelse för fiske i Luleälv. Spinnfisket startade mycket tidigt. Redan i Mars kom dom första rapporterna in. Detta berodde pga den milda vintern. Noteras bör dock att vår sträcka var öppen (ej isbelagd) hela vintern, men minusgrader de flesta dagarna gjorde så att det isade i rullarna när vi spinnfiskade i Jan, Feb och Mars. Även någon dag i april visade minusgrader på ut termometern.

17 April vart det båtfiskepremiär, detta är rekordtidigt. Båtfisket i Luleälv startade mycket bra. På de 21 första båtfiske timmarna hade 9 laxar och 11 öringar synat min håv.Även från landfisket kom det in bra och fina rapporter. S-O Lundqvist fångade en och samma dag 3st havsöringar över 2,5 kg där den största vägde 3,8 kg.

Björn Wahlberg, en av våra fiskeguider, hade också ett bra fiske, då från båt. 4,8 kg, 3,7 kg och 1,7 kg på 3 timmar visa lite varför vi på Arctic Fishing är förälskad i Luleälv som fiskevatten.

En annan rolig händelse var när två personer från Jokkmokk som aldrig fiskat från båt i Luleälv kontaktade mig för att hyra en båt under en dag, Vi började med en 2 timmes introduktion guidning där jag visade hur och var dom skulle båtfiska. Detta gav våra gäster 3 laxar och 3 öringar, den största öringen på 3,5 kg, deras första båtfiskepass i Luleälv.

Den varma sommaren kom som en oönskad skatteökning, ingen fattade varför eller vars ifrån. Vattentemperaturen steg snabbt vilket gjorde att havsöringarna styrde sin kos mot Bottenviken igen.

Laxfisket 2007
Nu väntar vi på laxens ankomst. Det beräknas till ca 1-2 veckor efter midsommar och kommer att hålla ut fram till september, då öringen kommer.Laxen kommer alltså mycket tidigare än under 2006.

Höstfiske 2007
Men höststigningen för havsöringen är för tidigt att förutsäga. Detta är beroende på hur varm sommaren blir samt ut vattenföringen kommer att vara i Luleälv.Vi hoppas på en kall sommar med mycket vatten i Luleälv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv