Följ med Mieko Fishing & NordNatur till Saltströmmen


Fisket efter det norska havets storvilt, hälleflundran, blir allt mera populärt. Många åker till Saltströmmen i Norge bara för att fokusera på den mytomspunna fisken. Bara under de senaste två åren har fisketeknik, utrustning och beten utvecklas och anpassas för jättefisken. Mieko Fishing är en av de som ligger i framkant för att ta fram jiggar som är anpassade för att fiska hälleflundra.

22-25 juli 2010 genomför NordNatur och Mieko Fishing en fiskeresa till kända Saltströmmen. Syftet är att provfiska den nya hälleflundrajiggen ”Mieko Predator 28”.

Sven-Olov Larsson på Mieko Fishing säger: ”Jag har genomfört föreläsningen om hälleflundra flertalet gånger runt om i Sverige. Många som kommer för att lyssna blir riktigt taggade och vill gärna fiska hälleflundra på en gång, så varför inte kombinera teori och praktik samtidigt?

Förutom att deltagarna får fiska med nya jiggen kommer S-O Larsson från Mieko Fishing att genomföra sin populära föreläsning om hälleflundra. Fiskeguide Robert Westin föreläser om varför Saltströmmens bestånd av hälleflundra är ett av de starkaste i Norge.

Robert Westin, NordNatur: ”Sillen är normalt en fisk som vandrar över mycket stora områden och efter hela kusten. Hela fjorden får ett stort näringstillskott pga den starka strömmen som kommer från havet. Detta har bla gjort att det finns två stationära sillbestånd som i sin tur hjälper till med att öka trivseln för Saltströmmens hälleflundra.

Gästerna som åker med kommer att bli guidad av Robert och S-O till Saltströmmens bästa och mest intressanta områden och lära sig hur dom skall fiska hälleflundra i Norge.

Priset för de som vill förkovra sig i fisket efter hälleflundra är 3 900 SEK.

Läs mera genom att klicka på länken nedan (PDF):
www.nordnatur.se/PDF/miekofishing_saltstrommen2010.pdf

BILDLÄNKAR
Mieko Fishing Logotype: www.nordnatur.se/download/Mieko_logga.zip
Bild: Jigg Mieko Predator 28: www.nordnatur.se/download/Mieko_Predator28.zip

För mera information, kontakta
Robert Westin NordNatur, info@nordnatur.se, 070-629 84 33
Sven-Olov Larsson Mieko Fishing, info@miekofishing.se, 073-313 14 46

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Höstfisket 2017, Saltströmmen och Lule älv

Detta gäller för krabb- & hummerfisket i Norge