Inlägg

Visar inlägg från april, 2009

Nu har det startat i Luleälv

Bild
Fisket efter Luleälvens havsöring har kommit igång på allvar. Idag har det landats 6 st havsöringar över 50 cm på vår sträcka samt några under 50 cm fördelat på 7 personer som fiskat. De som testat båtfiske rapporterar också kanon fiske. Äntligen är våren här!

Avstängda i Luleälv

En "sportfiskare" vart avstäng i Luleälv för att han tog för små fisk. Det var en havsöring som var under minimum måttet. Denna person hade fått sitt årskort i onsdags. Dagen efter vart han av med årskortet och blev avstäng i två år från hela Luleälv inom Bodens Kommun. Både hos oss och hos Börstingen. Det är den 3:dje som har blivit avstäng under 2009. Jag skickar ett stort tack till Börstingens fiskeklubb i Boden som har börjat att ta i med hårdhandskarna nu i deras fiske i Luleälv.Jag tror att vi måste bli bättre på att förvalta våra fiskevatten här uppe i norr bla genom bättre tillsyn. För oss ( LuleRiver.se ) är det enkelt, vi har 500 meter av Luleälv. Men jag förstå att de FVOs som har större sträckor borttas med detta varje dag. Det är så att ju bättre tillsyn man har desto mer fiskare får man. Vi ( Arctic Fishing ) samarbetar med Polisen också. Vi har bara fått positiva signaler från våra gäster för det. Känslan som våra fiskegäster berättar till mig är att det känns

I väntan på våröringen

Bild
Nu är det nära till att öringssäsongen kommer igång på allvar i Luleälv . Men det verkar som att det blir några dagar senare än normalt. Öringsfisket har varit segt de sista dagarna. Igår kom det upp en fin harr på 41 cm. Vattnet har varit lågt, men steg lite igår.

Fröya: Första turen på storbåten gav fin fisk

Bild
Årets första tur på storbåten från Fröya Havfiskesenter var den 19 april i år. Den gav fint med fångster. Största fiskarna var en grann sej på 10.8 kg och en lika fin torsk på 13.6 kg. Se bilden.

Luleälv: Övningsdyk idag måndag efter kl 12:00

Samarbetet med svenska militären fortsätter. Dom kommer att övnings dyka på vår sträcka i Luleälv idag efter klockan 12:00 och några timmar framåt. Fisket är inte avstängt under tiden, men vi ber er sportfiskare att uppmärksamma vart dom dyker. Dom kommer att anpassa sin dykning efter vart det inte fiskas.

Saltströmmen nästa ...

Åker till Saltströmmen idag. Saltströmmen är alltid lika intressant efter som att där finns Norges mest intressanta Havsöringsfiske. Mitt hjärt brinner lite extra för just Havsöringen pga. det fantastiska fiske vi har i Luleälv och min önskan att det skulle vara lika bra i våra orörda älvar. Vi kommer att fokusera vårt fiske på just Havsöring och Halleflundra. Men det blir nog en del torsk och sej fiske också.

Vårfisket i Luleälv

10-12 april: Nu är det nära till att havsöringssäsongen kommer igång på allvar. I helgen har vi haft riktigt fint väder i här Boden. Vatten genomströmningen i Luleälv har varit 350-400 kubik/sekund vilket inneburit att de som fiskat med långsamt inspinnande skeddrag har varit lyckosamma. Vårfisket : Min gissning är att isen i Luleälv kommer att gå någon gång mellan 20-25 april. Håll kolla på detta. För att från det att isen går och 4 dagar framåt brukar det vara ett otroligt bra fiske efter havsöring. Information kommer som vanligt att skrivas kontinuerligt på LuleRiver.se där du också kan köpa ditt fiskekort för Arctic Fishing sträcka direkt. Välkommen till Luleälv! Med vänlig hälsning Robert Westin

NordNatur.se: Storfisklistan 2009

Nu har vi startat upp Storfisklistan 2009 för de fiskecamper som NordNatur jobbar med i Norge. Storfisklistan uppdateras kontinuerligt under året i den mån som fiskarna rapporteras in från våra fiskecamper i Saltströmmen , Fröya och Andröja . Klicka här för att komma till årets lista.

Första Kveiten landad i Saltströmmen

Campvärden Torfinn rapporterar en Hälleflundra (Kveite) på 15.7 kg från Saltströmmen . Ett fiskegäng som är där för första gången. Idag är deras första fiskedag också! 8 torskar från 6 kg -9 kg fångades under första fiskepasset. Även Saltströmmen har fått en kanon fin inledning på säsongen 2009.

Spinnfiske Luleälv 2009-04-09

Jag var ner en kortis på vår sträcka i Luleälv för att försöka lura en posk-öring till att hugga. Vattnet hade sjuknit undan ca 70 cm! Efter en timme utan påslag och snöande så åkte jag tillbaka till för att jobba med hemsidan för vårt fiske i Norge, www.nordnatur.se . Till helgen så blir det heldagar vid Luleälv . Vädret kommer att bli kanon bra med upp till 13 + grader, så jag laddar inför detta i stället.

Fröya 2009-04-03

Bild
Idag har vädret vid Fröya varit lite bättre med vindar kring 10 m/sec. Efter att det slutat regna efter lunch så for jag ut och fiskade vid grynnan "Storflua". Precis som de andra dagarna så var torskfisket riktigt bra. För mig vart det inte så mycket fiske efter som att jag fick förmånen att testa de nya " Lowrence HDS 5 " kartplottrarna som FHS är först med i Europa att ha. En riktigt bra maskin konstaterar jag. Mest imponerande var snabbheten då man rullade eller zoomade kartan. Ekolodet är också bättre än på föregående modell. Ett gäng tyskar for lite längre ut. Dom hittade helt rätt. Dagen störta torsk som kom in vägde 15.5 kg. En fin sej på 7 kg och en Hälleflundra på 14.5 kg landades också. Dagens tips: Fiska mellan grynnorna "Terning flua" och "Fjöllvaergrunna". GPS position: N: 63 49.527 O: 8 36.374 Skriv ner denna position om du skall till Fröya. Skit fiske! MVH Robert Westin

Finfint havsfiske på Fröya 1 april

Bild
Efter två dagar med lite tuffare väder fick vi äntligt en bättre vind vid Fröya . Fisket har varit riktigt bra. Flertalet torskar mellan 8-12.5 kg kom upp idag. 2 st fina blekor på 5.4 kg och 6.2 kg. Förutom detta har det också fångats Långa och Kolja idag. Två mindre hälleflundror jiggades fast också. Robert Westin på NordNatur fick en fin torsk på 11.5 kg som du ser på bilden.