Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2007

Fiska i Luleälv under vecka 44!

Enligt uppgifter från Vattenfall så kommer avelsfisken av släppas tillbaka till Luleälv under vecka 44. Detta kommer att medföra ett galet bra fiske på vår sträcka i Luleälv. Webb: www.luleriver.se Köp ditt fiskekort här.

Luleälv 2007-10-20 Fisketävlingen

Fisketävlingen som den lokala sportfiskeklubben anordnade i helgen lockade många hugade sportfiskare som drömde om vinsten. Mannen från Scottland som vunnit de två senaste åren fick se sig besegrad av en duktig dam från Älvsbyn. Hon fångade en fet öringshane på 84 cm, 6,5 kg. Fisket på vår sträcka var bra. Totalt var det 23st sportfiskare som tillsammans landade 24st fiskar (öring och lax). Den största fisken på vår sträcka var en laxhona som drog vågen till 8,5 kg. 91 cm visade måttbandet. Länk till hemsida: www.luleriver.se .

Protestera mot utbyggnaden av Röån

Nu vill industrin bygga ut Röån också. Det är SCA och norska Statkraft som vill bygga ut, samma konstellation som också vill bygga ut Ammerån i Jämtland och Byskeälven i Västerbotten/Norrbotten. Det är viktigt att vi gör våra röster hörda och sedda. Skriv under på: http://www.namninsamling.com/RoansByalag_RaddaRoan Artikel i Norrbottens Kuriren

Sportfisketurismen - Fördel Norrbotten

Bild
Konferens i Boden 8 November 2007 Norrbotten är unikt. Här finns 6.000 kilometer älvar, 135.000 kilometer bäckar, över tiotusen sjöar och 300 kilometer kust vilket gör Norrbotten till ett mecka för sportfiskare från hela världen. Här finns ett av Europas bästa harrfiske, ett riktigt bra rödingfiske samt lax- och öringsfiske av mycket hög klass. Gäddfisket är i toppklass. Hur kan kommunen och andra viktiga beslutsorgan arbeta med planering och utveckling av sportfisketurismen? På vilket sätt kan ansvariga myndigheter och organisationer stötta tillväxten och hur kan man samarbeta med näringslivet? Vilken roll skall kommunen, turistorganisationen, fiskeklubben och entreprenören ta? I föreläsarlista ser vi bland annat: Gunnar Westrin , Nisse Sundberg (Nord Natur, över 20 år i branschen) och Glen Douglas som är fiskerikonsulent på Kalix Kommun.Kom, lyssna och delta i diskussionerna som blir mellan föreläsningarna. Huvudarrangör är Sportfiskarna tillsammans med Boden Turism , Bodens Kommu

Grym lax från Luleälv: Större än 22 kg!

Bild
Storfiskaren S-O Lundqvist från Boden fångade en riktigt fet laxhane på spinnfiske ( Börstingens sträcka) i Luleälv oktober 2007. Laxen drog vågen i botten, 22 kg. Antagligen vägde den mera. Själva fight tog ca 45 minter. Laxhanen tömde helt spolen en gång, det innebär mer är 200 meter lina! Min gissning är att laxen vägde 25-27 kilo! Det är inte första gången som herr Lundqvist fångar stor fisk i Luleälv. 2006 vann han laxligan på vår sträcka i Luleälv . I år leder han havsöringsligan på vår sträcka med grymt "salmon trutta" på hela 6,5 kilo. Jag skickar ett grattis till S-O för en mycket fin fångst.